Säkerhet ur ett företagsperspektiv, måndag 5/11 13.40

Security Governance innebär både styrning och mätning. Man säkerställer att organisationens säkerhetspolicy följs genom att fastställa mätbara mål, det kan till exempel gälla en minskning av oönskad åtkomst, begränsning av skadlig kod, förlust av information eller en ökad tillgänglighet. Network Access Control (NAC) är ett utmärkt verktyg för en här sortens säkerhetsstyrning.

Varför Security governance?
Security governance är en kostnad som måste försvaras av säkerhetschefen. Hur förstärker man sin argumentation? Hur förklarar man det för ledningen? Hur kontrollerar man vilka som får tillgång till informationen till/från/inom företag och organisationer?
Moderator: Niklas Gerdin, säkerhetskonsult Flisa Networks
Bilder1 (248 kb) Bilder2 (379 kb)
Network Access Control i praktiken
  • Vilka krav skall man ställa på en NAC-lösning?
  • Vad innebär NAC för organisationen?
  • Fallstudie med en NAC-lösning
Håkan Nohre, Cisco
Bilder (4,3 MB)
Juniper Unified Access Control
Många företag och organisationer har idag en blandad miljö med nätverksutrustning och operativsystem ifrån olika tillverkare. Juniper UAC ger en möjlighet att införa en lösning för accesskontroll utan att man behöver göra avkall på möjligheten att välja det som är bäst och mest kostnadseffektivt.
Stefan Lager, Juniper Networks
Bilder (9,1 MB)
NAC i Windows
Network Access Protection (NAP) är Microsofts lösning inbyggd i Windows Vista och Windows Server 2008 (nu i betatestning) som gör det möjligt att bättre skydda ditt nätverk genom att tvinga klienterna att uppfylla vissa hälsokrav.
Markus Lassfolk, Microsoft
Bilder (1,7 MB)
  Debatt med tillfälle för frågor från publiken